gouldians.eu
Donate
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ
Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

[ Δες όλη τη λίστα ]


Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 85, στις Κυρ Ιουλ 30, 2017 7:50 pm
WEB PET
SKROUTZ STORE
I SMS IT
KARIERA.GR
TOKOTOUKAN
MYSALES.GR

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Empty ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δημοσίευση από sas Την / Το Τρι Μάης 19, 2009 8:15 pm

ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΘΕΩΔΟΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ............. Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑΟ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
Παιδιά μου!
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΕις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΕις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΟι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα� διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΕις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΌταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΕις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΕγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε� και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ BlankΤελειώνω το λόγο μου. Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων! Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ..............................ΕΛΛΗΝΑΣ
sas
sas
MEMBER gouldians.eu
MEMBER gouldians.eu

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 80
4279

ΦΗΜΗ : 4

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Empty Απ: ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Μάης 19, 2009 8:40 pm

εγω στον διαγωνισμο του ΣΚΑΙ ψηφισα των θεοδωρο παντως,εχω την ιστορια ολης της γενιας του σε 12 τομους δερματοδετους...............

_________________
ΦΙΛΙΚΑ
ΦΛΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ε.Λ.Κ.Ε. Ε 252
Ο.Α.Μ. 3888
www.senmoticred.gr
Admin
Admin
Admin

Άντρας Άλογο
Αριθμός μηνυμάτων : 2385
Ηλικία : 41
Τόπος : ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
7961

ΦΗΜΗ : 126

http://www.senmoticred.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Empty Απ: ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δημοσίευση από sakis syros Την / Το Τετ Μάης 20, 2009 8:11 am

sas έγραψε:
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ..............................ΕΛΛΗΝΑΣ


Ο Κολοκοτρώνης ήταν μία από τις σπουδαιότερες μορφές της Ελληνικής Ιστορίας! Ηταν έντιμος, ανεπιτήδευτος, γενναίος και ανιδιοτελής. Ένας πραγματικός Έλληνας δηλαδή. Κι εμείς τον καταδικάσαμε και τον αφήσαμε να σαπίσει σε μία φυλακή!!!

Και οι σημερινοί ηγέτες μας είναι ανέντιμοι, δειλοί, κλέφτες και κοινοί λωποδύτες, Πραγματικές ντροπές του Έθνους και της Ιστορίας μας!! Κι εμείς τους ξαναψηφίζουμε και τους αφήνουμε να διαφεντεύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας!!!

Πρέπει να χαρώ φίλε Νίκο, που η ταυτότητά μου λέει Έλληνας ή να ντραπώ!!! Διότι αποδοχή των εγκλημάτων, σημαίνει συνενοχή!!

Υ.Γ.: Ο Λεωνίδας, γιατί δεν βρίσκεται μέσα στον κατάλογο με τους σημαντικότερους Έλληνες???? Ο Αθανάσιος Διάκος???? Ο Μακρυγιάννης??? Αλλά τι λέω? Είναι ο Καραμανλής και φτάνει για όλους!!!!..... Ντροπή!!
sakis syros
sakis syros
GOLD MEMBER gouldians.eu
GOLD MEMBER gouldians.eu

Άντρας Κατσίκα
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Ηλικία : 53
Τόπος : Σύρος
4565

ΦΗΜΗ : 66

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Empty Απ: ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δημοσίευση από sas Την / Το Τετ Μάης 20, 2009 10:16 am

μπες στο σιτε τροκτικο και θα καταλαβεις για το πωσ βγηκε ο καραμ αμαν αλης θα συχαθεις 100 φορες οσο για τα αλλα που λες αμα δεν παλευψουμε μεις οι ελαχιστοι θα μας φανε τα λαμογια για αυτο αντισταθηται Ελληνες
sas
sas
MEMBER gouldians.eu
MEMBER gouldians.eu

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 80
4279

ΦΗΜΗ : 4

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Empty Απ: ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Μάης 20, 2009 12:03 pm

sakis syros έγραψε:
sas έγραψε:
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ..............................ΕΛΛΗΝΑΣ
Υ.Γ.: Ο Λεωνίδας, γιατί δεν βρίσκεται μέσα στον κατάλογο με τους σημαντικότερους Έλληνες???? Ο Αθανάσιος Διάκος???? Ο Μακρυγιάννης???

φιλε πανω απο τον λεωνιδα Ψηφιζω Δημοφιλο,ψηφιζω επισης τους 1100 πλαταιεις στον μαραθωνα,Ψηφιζω κονωνα,τον γιο του μιλτιαδη γιατι ειναι ο μοναδικος στην παγκοσμια ιστορια που κερδισε 2 ναυμαχιες και 1 μαχη στην ξηρα μεσα σε 1!!! ναι καλα ειδατε ΜΙΑ ημερα,εχει τοσους πολλους να διδαχτουμε αλλα ειμαστε βοδια με περικεφαλαια,θα πω ενα πραγμα που το εχω πει σε αρκετους φιλους απο κοντα και θα κλεισω.

ολοι οι αρχαιοι λαοι ειχαν δουλους ολοι μα ολοι, ΜΟΝΟ οι Ελληνες πηγαν μπροστα με αυτους γιατι ειναι γεννημενοι αφεντικα,αυτο υπο προυποθεσεις ειναι καλο ,στις πλειστες ομως των περιπτωσεων ειναι κακο..............................

_________________
ΦΙΛΙΚΑ
ΦΛΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ε.Λ.Κ.Ε. Ε 252
Ο.Α.Μ. 3888
www.senmoticred.gr
Admin
Admin
Admin

Άντρας Άλογο
Αριθμός μηνυμάτων : 2385
Ηλικία : 41
Τόπος : ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
7961

ΦΗΜΗ : 126

http://www.senmoticred.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης